Noodstroomvoorziening Installaties

noodstroominstallaties

We hebben deskundige en bevoegde personen in dienst die in staat zijn om voor elke situatie een passende oplossing te bedenken.

Noodstroominstallaties worden gebruikt om elektrische systemen in werking te houden bij een netspanningsuitval. Dit gebeurd dan door een noodstroomgenerator ( een motor). De meeste noodstroominstallaties komen automatisch in werking bij een netspanningsuitval of netspanningsdip en schakelen ook weer automatisch (vertraagd) uit als de netspanning terug komt. Het opstarten van het noodstroomsysteem duurt meestal een aantal seconden en daardoor gaat de installatie (zoals dat heet) even door het donker.

Er bestaan ook Backup noodstroomsystemen. Dit gebeurd d.m.v. accu’s. Een backup noodstroomsysteem draait constant mee in de elektrische-installatie. Bij een spanningsuitval of spanningsdip blijft de elektrische- installatie constant onder spanning door de noodstroom accu’s. Bij dit soort systemen blijft de installatie dus constant onder spanning tot dat de accu’s leeg zijn.

Uiteraard bestaan er ook noodstroominstallaties als combinatie van de twee hierboven omschreven systemen. Op deze manier is men altijd verzekerd van spanning. Denk hierbij aan ziekenhuizen, telecombedrijven, Hulpdiensten, enz. Tech Elektro kan uw adviseren over het gebruiken van diverse noodstroomsysteem.